Home

Achtergrond 231 x bekeken 8 reacties

D66: Animalcops tegen geweld gebedshuizen

D66 wil dat een deel van de vijfhonderd in het regeerakkoord aangekondigde 'animalcops' wordt ingezet om niet dieren maar bedreigde gelovigen te beschermen.

D66-Kamerlid Gerard Schouw diende daartoe donderdag een motie in, die door minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie spoorslags werd ontraden. De dierenpolitie is voor het kabinet onderdeel van beleid.

Dat wil bepaald niet zeggen dat Opstelten het geweld tegen moskeeën, synagogen, tempels en kerken wil relativeren. Hij vindt het volstrekt onaanvaardbaar en wil er voortvarend tegen vechten, met de gemeenten en de politie. Er zijn nog geen daders van antireligieus geweld gepakt en dat is volgens de bewindsman niet te accepteren. Volgens hem zijn de resultaten nog onvoldoende, maar de capaciteit niet.

"Ik sta voor vrijheid van godsdienst en van meningsuiting en voor de mogelijkheid om ongestoord van je geloof te kunnen getuigen. Ik maak daarbij geen onderscheid tussen moskee, synagoge en mijn eigen kerk'', aldus Opstelten. Hij wil de stand van zaken goed in kaart krijgen en de Kamer dan begin volgend jaar informeren, maar hij wil geen nieuwe actieplannen. "Dan gaan we weer schrijven in plaats van doen. Ik ben een minister die niet schrijft. Een nieuw onderzoek zou ook een trucje zijn om er weer voor een jaartje vanaf te zijn.''

Tot nu toe is er geen verband gebleken tussen de verschillende incidenten die plaatshadden tegen kerken en andere gebedshuizen.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dier

  Ja, een partij in het nauw maakt rare sprongen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik vind dit werkelijk van de krankzinnige. In het regeerakkoord is sprake van Animalcops oftewel Dierenpolitie. D66 gooit, als gebruikelijk bij die fakeliberalen, de zaken door elkaar. Moslims noemen autochtone Nederlanders Christenhonden en Blanke Zwijnen. Dus zouden animalcops de autochtone bevolking behoren te beschermen tegen zulke verbale aanranding. We hebben in dit land een staatrechtelijk vastgelegde scheiding van kerk en staat. Ik zou dus niet weten waarom dienders zich met moskeëen zouden moeten gaan bemoeien.

 • no-profile-image

  Polderboer

  Zal de animal cop ook uitrukken wanneer mevr Thieme belt omdat men haar poes heeft kaal geschoren? En zoja, welke straf staat hierop? Zal deze animal cop persoonlijk de plaats delict gaan bezoeken en het eea vast leggen voor de rechtbank? wordt vervolgd....

 • no-profile-image

  Han

  @Ziek, Tegen het onwettige doden van schapen en dat is dood snijden, gaat de Animalcop op pad onder leiding van de heer Gaus in eigen persoon.

 • no-profile-image

  Han

  Een gewaagde uitspraak van dhr. Schouw, dierenpolitie inzetten voor d ebescherming van gelovigen. Zijn "mishandelde" gelovigen en van eenzelfde caliber als mishandelde dieren? Wie beschermt de D66 leden als de gelovigen deze opmerking als discrimnerend opvatten?

 • no-profile-image

  ZIEK

  ik stel voor dat we d66 inzetten om de schapen ,die binnenkort weer de hals wordt door gesneden door een stelletje barbaren nog even te knuffelen,!

 • no-profile-image

  dier

  Volgens mij aast Polderboer op een baantje bij de Dierenpolitie..

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nou Herkauwer, ik zag zojuist in Uitgesproken EO dat het helemaal niet alleen gaat om moskeëen, maar ook om synagogen en molukse kerken. Dat kan allemaal natuurlijk niet toegestaan worden. Maar om daar nou dierenpolitie voor te gaan inzetten vind ik inderdaad ook een rare zaak. Want het is eerder iets om er een speciale arrestatie-
  eenheid op te zetten lijkt mij.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.