Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Consument misleid over fruitproduct'

Bijna de helft van een reeks voedingsproducten met fruit als opgegeven ingrediënt bevat geen of bijna geen fruit.

Consumenten worden daarbij misleid door fabrikanten.

Dat concludeert de Europese koepel voor handel Freshfel na een Europese studie, waarbij het keek naar 207 producten. Bij 18 procent van deze producten, zoals yoghurt en kindersnacks, bleek helemaal geen fruit in het product aanwezig. Bij eenderde van de producten lag het gehalte fruit op minder dan 10 procent.

Freshfel vindt dat bij deze producten de fruitverwijzing van de verpakking moet verdwijnen of de formules moeten worden aangepakt. Consumenten denken gezonde keuzes te maken, maar krijgen in werkelijkheid een hoog gesuikerd product.

Of registreer je om te kunnen reageren.