Home

Achtergrond 315 x bekeken 4 reacties

CDA wil vrijstelling meldplicht ondiep graafwerk

Boeren moeten regulier graaf- en ploegwerk tot een diepte van 40 centimeter niet hoeven melden aan het Kadaster.

Dat heeft CDA-Kamerlid Ger Koopmans gisteren bepleit bij de behandeling van de ELI-begroting. Boeren zijn verplicht om graafwerk te melden op grond van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten (Wion). De wet beoogt kabels en leidingen te beschermen.

Ook de VVD is gekant tegen de gevolgen van de Wion voor de boer. Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff kondigde eerder aan een wetswijziging te zullen voorbereiden, waarin de meldplicht tot 50 centimeter wordt geschrapt.

De wet is sinds oktober 2008 van kracht, en leidde destijds tot een storm van protest in de agrarische wereld: boeren zouden telkens wanneer ze land wilden ploegen dit eerst moeten melden.

Na overleg met het ministerie van Economische Zaken is dit teruggebracht tot een eenmalige collectieve melding, via de Dienst Regelingen. Wel is het zo dat boeren voor elk perceel dat voor graafwerkzaamheden wordt aangemeld een Kadasterkaart moeten kopen, à 24 euro.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Art

  De VVD roept dit al 2 jaar. Go VVD!

 • no-profile-image

  boerin a.d.zijlijn

  Geen vrijstelling voor een onzinnig verhaal maar afstel. De burger die een boom poot of wat dan ook hoeft ook niks te melden. Waar zit het gezonde verstand Het geld zal het doel zijn niet het nut van de maatregel.

 • no-profile-image

  Boer

  Gelukkig zijn er nog politieke partijen pro-boer.
  Goed bezig CDA

 • no-profile-image

  En de boer.....

  Willen....en er uiteindelijk voor zorgen dat er ook daadwerkelijk een vrijstelling komt is twee. Het is toch gewoon van de zotte, meldplicht, pure geldklopperij!!

Of registreer je om te kunnen reageren.