Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

C1000 beboet AGF-leverancier bij teveel residu

C1000 legt groente- en fruitleveranciers extra strenge residu-eisen op met een zwaarder sanctiebeleid.

C1000 staat nog toe dat groente en fruit maximaal 70 procent van de wettelijk toegestane norm residu bevat. "We zitten 30 procent onder de wettelijke norm", stelt een woordvoerder van moederbedrijf Schuitema. Bij één overtreding van de norm legt Schuitema leveranciers gelijk een boete op. Onduidelijk is hoe hoog die boete is.

In 2009 is die boete vier keer opgelegd aan leveranciers. Ook worden deze leveranciers onder een strengere controleregime gezet. "Dat werkt, want er zijn bij hen geen overschrijdingen meer gevonden." Bij meerdere overtredingen van die norm sluit Schuitema de leverancier uit. Dat is nog niet gebeurd. Verder heeft de winkelketen herkomsten uitgesloten, omdat er structureel teveel residuen op groente en fruit optreden.

Verder heeft Schuitema een lijst middelen opgesteld die het niet wil terugzien in de producten. Ook staat de keten toe dat er van maximaal 4 middelen residuen wordt aangetroffen op producten.

De woordvoerder stelt dat in 2009 al begonnen is met implementatie van de regeling. Dat C1000 nu in residu-onderzoek van milieu-organisaties toch als slechtste uit de bus komt, betreurt de keten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pietflevo

    laat c 1000 dan vooral kijken naar buitenlandse importgroenten en vlees, maar nee vooral NL boeren zijn het gecertificeerde haasje

Of registreer je om te kunnen reageren.