Home

Achtergrond 211 x bekeken

British Petrol: groei biobrandstoffen uit suiker en gras

British Petrol richt zich op het produceren van biobrandstoffen uit Braziliaanse suiker en Amerikaanse grassen.

Dat heeft hoofd strategie James Primrose gezegd op een ethanolconferentie in Zwitserland. Volgens Primrose stimuleert de VS de productie van zogeheten tweede generatie biobrandstoffen beter dan Europa, waar een wirwar aan regels zou bestaan. Tweede generatie biobrandstoffen zijn brandstoffen geproduceerd dus uit niet-voedingsgewassen. De klimatologische omstandigheden voor het telen van 'energiegrassen' zijn in met name het Zuidoosten van de VS ideaal.

Primrose waarschuwt voor het ontwikkelen van teveel niche-markten. Deze zijn volgens Primrose niet in staat te voldoen aan de enorme vraag uit het autoverkeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.