Home

Achtergrond 250 x bekeken

Brand in Dronten legt loodsen in de as

Bij een aantal loodsen op industrieterrein Staalwijk in Dronten is maandagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken.

Brandweerlieden van korpsen uit Dronten, Lelystad, Zeewolde en Noordoostpolder rukten met groot materieel uit. De brand ontstond in een gebouw dat bestond uit meerdere loodsen en waarin verscheidene bedrijfjes waren gevestigd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, verklaarde een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond rond acht uur 's ochtends in een matrassenopslag. Het vuur sloeg daarna over naar andere loodsen. Bewoners van omliggende woningen en het personeel van de bedrijven werden in de brandweerkazerne opgevangen. De brandweer sloot een deel van het industrieterrein hermetisch af. Omroep Flevoland werd ingezet als rampenzender en omwonenden werd aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Uit metingen van de brandweer kwam later vast te staan dat er geen asbest of andere giftige stoffen zijn vrijgekomen. Vanwege de donkere rookwolken moest de weg N307 tijdelijk worden afgesloten. De gemeente Dronten stelde een speciaal telefoonnummer open voor inwoners die vragen hadden over de brand.

De brandweer kon rond half twaalf het sein brand meester geven. De brandweer laat een van de loodsen gecontroleerd uitbranden. In het gebouw waren drie bedrijven gevestigd, een autospuiterij, een matrassenopslag en een staalfabriek. De loods van de autospuiterij ging verloren, twee andere panden konden worden gered, maar raakten wel zwaar beschadigd. Mogelijk zijn slijpwerkzaamheden de oorzaak voor het ontstaan van de brand, maar de brandweer kon dat nog niet bevestigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.