Home

Achtergrond 176 x bekeken

Brand Shanghai eist meer levens

De brand die gisteren woedde in een wolkenkrabber in de Chinese stad Shanghai heeft aan zeker 53 mensen het leven gekost.

Meer dan zeventig mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft het staatspersbureau Xinhua vandaag gemeld. Vier mensen zijn opgepakt. Bij het uitvoeren van laswerkzaamheden bij het gebouw zouden ze de regels hebben overtreden. Volgens de Chinese minister van Veiligheid Meng Jianzhu zullen de verantwoordelijken worden gestraft.

Vanuit de bijna dertig etages hoge toren stegen grote zwarte rookpluimen op. De vlammen waren van enkele kilometers afstand te zien. Getuigen zagen hoe mensen van de wolkenkrabber sprongen. Het getroffen gebouw staat in een van de dichtstbevolkte wijken van de miljoenenstad Shanghai.

Onlangs was een renovatie van de woontoren begonnen. De meeste bewoners woonden nog steeds in het flatgebouw. Het gebouw is een appartementencomplex voor leraren, van wie de meesten met pensioen zijn. De inwoners werden opgevangen in een nabijgelegen stadion.

Overlevende Li Xiuyun (61) vertelde dat ze samen met haar man, zoon en kleindochter van hun woning op de zestiende etage de trappen afrende, tot ze werden gered door brandweermannen. ,,De rook was erg dik. Mijn zoon deed zijn sokken uit, maakte ze nat, waarmee we onze neuzen bedekten.'' Sommige bewoners klampten zich uit nood vast aan de bouwsteigers rondom het gebouw, in een poging aan de vlammen te ontsnappen. Beneden bij de uitgang renden bewoners met roet bedekte gezichten het gebouw uit, waar reddingswerkers ze opvingen.

Na ruim vier uur slaagden brandweermannen erin de vlammen te doven. Reddingswerkers zochten daarna met grote lampen op de bovenste verdiepingen naar overlevenden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.