Home

Achtergrond 213 x bekeken

Bouw van het KlokHUIS begonnen

Met het storten van beton is gistermiddag in Almere de bouw begonnen van het KlokHUIS.

Het startsein voor de bouw werd gegeven door kinderen die via het NPS-kinderprogramma Het Klokhuis hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd.

In februari 2009 begon de NPS het project Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS. Doel was om kinderen te betrekken bij het bouwen van een huis. De beste ontwerpen werden verwerkt in een woning waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Het uiteindelijke resultaat is een huis dat lijkt op een grote roze taart op poten.

Het pand moet in het voorjaar klaar zijn en wordt ingericht als educatief centrum voor duurzaamheid en energie. Het KlokHUIS komt in het Cascadepark West in Almere dat een duurzaam stadspark moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.