Home

Achtergrond 146 x bekeken

Bomexplosie bij Zwitserse ambassade Athene

Bij de Zwitserse ambassade in Athene is dinsdag een kleine bom ontploft.

Mogelijk gaat het om eenzelfde bombrief als de vier die maandag werden ontdekt. Er zijn geen meldingen van doden of gewonden door de explosie, aldus politiebronnen.

In een ander deel van Athene zouden dinsdag politiemensen onder vuur zijn genomen. Over dat incident is verder nog niets bekend. Een van de bompakketten van maandag was geadresseerd aan de Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad. Dinsdag is ook een verdacht pakket gevonden bij de Bulgaarse ambassade in Athene. Experts onderzochten het bompakketje. Ze maken het later op de dag met een gecontroleerde ontploffing onschadelijk.

Na het vinden van de vier bompakketten maandag arresteerde de Griekse politie twee verdachten. Volgens de politie is vermoedelijk een linkse rebellengroepering verantwoordelijk voor de pakketten. Een van de verdachten heeft volgens de Griekse krant Kathimerini banden met de ultralinkse groepering Samenzwering van de Cellen van het Vuur.

Ambassades, buitenlandse militairen en internationale bedrijven zijn in Griekenland geregeld doelwit van linkse militanten geweest. Ze plegen aanslagen op voornamelijk Amerikaanse doelen. De politie denkt niet dat het terreurnetwerk al-Qaeda achter het versturen van de explosieve post zit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.