Home

Achtergrond 411 x bekeken

Boeren moeten vee uit de wei halen

De hulpdiensten hebben boeren vandaag gevraagd hun vee weg te halen uit weilanden langs de Maas in Zuid-Limburg. Dit uit voorzorg in verband met eventuele overstromingen van de Maas of overlast door kwelwater. Dat maakten de hulpdiensten bekend.

Uit voorzorg heeft de gemeente Maastricht aan de Wilhelminakade in de Limburgse hoofdstad geparkeerde personenauto's weg laten slepen. Ook heeft de brandweer pompen met groot vermogen laten aanrukken van zusterkorpsen uit het midden en noorden van het land.

Rijkswaterstaat verwacht overigens niet dat de stijging van de waterstand van de Maas tot gevaarlijke situaties leidt. Sinds zaterdag is in Zuid-Limburg een Regionaal Operationeel Team opgetuigd. Dat volgt de procedure van het rampenbestrijdingsplan Hoogwater Maas.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.