Home

Achtergrond 184 x bekeken

Beelen, Ekdom en Swijnenberg in Glazen Huis

De 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich eind dit jaar opsluiten in het Glazen Huis.

Dit maakte 3FM vandaag bekend.

De doorzichtige studio, waarin de dj's continu radio en televisie maken zonder te eten, staat dit jaar op de Markt in Eindhoven. Vanaf 18 december gaan de drie radiopresentatoren zes dagen lang samen met het Rode Kruis zo veel mogelijk geld inzamelen voor kinderen in Afrikaanse aidslanden.

Als gevolg van aids verliezen veel kinderen hun ouders, zijn ouders niet in staat voor hun eigen kinderen te zorgen en raken kinderen besmet. 3FM en het Rode Kruis willen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk van deze kinderen een toekomst krijgen en vragen met de zevende editie van Serious Request aandacht voor deze stille slachtoffers van aids.

Het Rode Kruis gebruikt het geld voor onder meer scholing, boeken, schooluniformen en schoolgeld. De hulporganisatie ontfermt zich over de kinderen en draagt bij in het eerste levensonderhoud. Op 14 december bezoeken de drie dj's in heel Nederland scholen om over de stille slachtoffers van aids te vertellen en ze te helpen bij inzamelingsacties.

Sinds 2004 zet 3FM zich jaarlijks in voor een stille ramp. Eerdere edities van Serious Request, waarbij het publiek tegen betaling verzoeknummers kan aanvragen, leverden miljoenen euro's op. De opbrengst van de eerste editie ging naar vluchtelingenhulp in Darfur. Daarna volgden succesvolle acties voor kindsoldaten in Congo, slachtoffers van landmijnen, schoon drinkwater, vluchtelingen wereldwijd en de bestrijding voor malaria.

Deze laatste benefietactie leverde ruim 7 miljoen euro op. Het Rode Kruis maakte bekend daarvan inmiddels 4,2 miljoen euro te hebben besteed aan het voorkomen van malaria in twaalf verschillende landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.