Home

Achtergrond 213 x bekeken

'Bedreigde hulpverleners beter beschermd'

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft met tien ziekenhuizen in de regio afspraken gemaakt om verpleegkundigen, artsen en andere hulpverleners beter te beschermen tegen geweld en bedreiging.

Dat maakte het Erasmus Medisch Centrum vandaag bekend.

Volgens het nieuwe protocol wordt een verdachte van bedreiging of geweld altijd aangehouden. De hulpverlener krijgt de mogelijkheid in een rustige, veilige omgeving aangifte te doen. Dat hoeft niet per se op het politiebureau. Een collega mag die taak ook op zich nemen.

De aangever hoeft geen privégegevens te verstrekken. Nu weerhoudt angst voor represailles veel bedreigde of mishandelde hulpverleners ervan aangifte te doen. Verder is afgesproken dat de aangifte van een verpleegkundige of arts bij zowel de politie als het Openbaar Ministerie (OM) voorrang krijgt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.