Home

Achtergrond 181 x bekeken

Bankroet dreigt alsnog voor Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen lijkt alsnog op een faillissement af te stevenen.

Gisteravond informeerden de vakbonden, die eerder op de dag al boos van de onderhandelingstafel waren weggelopen, ruim honderd medewerkers van de dierentuin over de afloop van de gesprekken over het saneringsplan. "Dan maar failliet, met dit plan zijn wij niet beter af, riepen zij'', meldde Harrie Vellenga van de FNV vandaag.

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie over de saneringsplannen liepen donderdagmiddag spaak. Volgens Vellenga probeert het Dierenpark Emmen de vakbonden een dictaat op te leggen. "Er valt niet meer te onderhandelen, alles staat vast.''

Het park zit financieel aan de grond. De gemeente Emmen stelt een lening beschikbaar van 1,4 miljoen euro, mits op 1 december een saneringsplan op tafel ligt. Zonder die lening gaat de dierentuin bankroet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.