Home

Achtergrond 240 x bekeken

BAI: opbrengst aardappel 49 ton per hectare

De bruto opbrengst van aardappelen komt gemiddeld op ruim 49 ton per hectare.

Dat is 8,4 procent minder dan de 53,5 ton die vorig jaar is gerealiseerd. Dat meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) op basis van een enquête onder 428 aardappeltelers.

De gemiddelde opbrengst is inclusief nog niet geoogste percelen. Volgens BAI was half november 3 procent van het areaal niet geoogst. “Het tarrapercentage wordt op dit moment geschat op gemiddeld 10 procent. Van de bruto opbrengst is 46 procent nog vrij.”

Eerder deze maand schatte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de totale opbrengst van consumptieaardappelen op 3,5 miljoen ton. Dat is 3,9 procent minder dan vorig jaar, terwijl het areaal 3,5 procent groeide. Op zand- en veengrond is per hectare 11 procent minder geoogst dan vorig jaar. Op kleigrond is dat 5,5 procent, stelt het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.