Home

Achtergrond 278 x bekeken

Astilbe bewijst kracht

In de keuringszaal in Lisse bewijst de combinatie Wijnhout-Koomen met een forse inzending Astilbe dat dit product onder goede omstandigheden geweldig floreert.

Na deze week zal de volle bloei van de diverse voor de keuring ingebrachte planten wel ten einde zijn. Maar dan hebben we ook wel een lange bloeiperiode achter de rug. De inzender toont onder andere de witte Astilbe 'Rock and Roll', de roze A. 'Rythm and Blues' en de eveneens roze A. 'Boogie Woogie'.

Lelies zijn deze week ook in de keuringszaal te zien. Een aantal cultivars moest nog worden opgesteld, maar C. Steenvoorden was op tijd van de partij om een vaas met een nieuwe witte, steriele lelie te showen. Gewone lelies kunnen bij te dichte benadering stuifmeel op kleding achterlaten. Op laten drogen en dan afborstelen is het enige dat dan helpt. Bij steriele lelies, dus lelies zonder stuifmeel, speelt dat probleem niet.

De door Steenvoorden geshowde cultivar is zo’n steriele lelie en dat heeft ook nog als voordeel dat het spierwitte van de bloem niet door stuifmeelkorrels wordt onderbroken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.