Home

Achtergrond 160 x bekeken

Amerikanen vliegen minder

Amerikanen maken steeds minder gebruik van het vliegtuig.

Ze nemen gewoon de auto, ondanks stijgende brandstofkosten. Een groeiend aantal Amerikanen ziet af van een vliegreis vanwege de tijdrovende veiligheidsmaatregelen en de nieuwe heffingen en belastingen op tickets en luchthavens, berichtte vrijdag de Chicago Tribune.

De krant voorziet op gezag van opiniepeilingen van de Amerikaanse Autovereniging AAA, een soort ANWB, dat de komende feestdag Thanksgiving een treurige dag wordt voor luchtvaartmaatschappijen. Met Thanksgiving, donderdag 25 november en het daaropvolgende lange weekeinde, denkt bijna 4 procent het vliegtuig te nemen. Dat is een aanzienlijke terugval. Tien jaar geleden nog nam 13 procent het vliegtuig met Thanksgiving.

Zo'n 94 procent van de Amerikanen is van plan op stap te gaan met de auto. Twee jaar geleden nam slechts 86 procent de auto.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.