Home

Achtergrond 431 x bekeken

Amaryllis op bloemenveiling

De periode dat er volop stelen Hippeastrum (Amaryllis) op de bloemenveilingen wordt aangevoerd is aangebroken.

In een week tijd nam de aanvoer van dit product bij bloemenveiling FloraHolland met 40 procent toe tot anderhalf miljoen stuks en de verwachting is dat die toename zich in de komende weken zal voortzetten. Op de vaas komt Hippeastrum tot uitstekende prestaties, maar (gelukkig) zijn er ook nog heel veel consumenten die de bol aanschaffen en in bloei brengen. Voor dat doel zijn er steeds nieuwe cultivars, zoals de spierwitte H. 'Alfresco’ van Hadeco. Prachtig dubbele bloembladen en op een bol van zift 24/26 komen drie stelen tot ontwikkeling met elk vijf bloemen. En voor degenen die met minder ook genoegen nemen zegt de inzender dat een bol van zift 20 twee stelen produceert.

Overigens is er alom enige verwarring rond de benamingen Hippeastrum of Amaryllis. Laatstgenoemde naam behoort eigenlijk toe aan Amaryllis belladonna die een gevulde steel heeft, terwijl de steel van Hippeastrum hol is.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.