Home

Achtergrond 193 x bekeken

25 en 26 november geen postbezorging TNT

Volgende week staken de postbodes van TNT Post twee dagen. Op 25 en 26 november bezorgen zij geen post.

Dat heeft voorzitter Edith Snoey van Abvakabo FNV vandaag gezegd op de landelijke actiedag van de postbodes van TNT in Den Haag.

Zij kondigde de vervolgactie aan namens de drie bonden die de landelijke actiedag van dinsdag hadden georganiseerd. Zeker achtduizend postbodes waren volgens de bonden dinsdag uit het hele land naar het hoofdkantoor van het postbedrijf gekomen om te protesteren tegen de 3100 gedwongen ontslagen die bij TNT Post gaan vallen als gevolg van de reorganisatie. Ook dinsdag werd geen post bezorgd.

De vakbonden vinden 3100 gedwongen ontslagen te veel en willen bovendien dat TNT de reorganisatie geleidelijker uitvoert. Volgens Snoey komen de bonden met een vervolgactie, omdat TNT geen fatsoenlijk bod op tafel heeft gelegd.

Door de reorganisatie verdwijnen elfduizend banen. Dat wordt voor een groot deel opgevangen door natuurlijk verloop.

TNT Post zegt verrast te zijn door de aankondiging dat volgende week weer gestaakt wordt. "We hebben daar nog geen aanzegging van gekregen; dat was wel netjes geweest'', aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Het bedrijf wist wel dat de bonden verdere acties in voorbereiding hadden, maar wist nog niet hoe, wat of wanneer. Ook heeft TNT nog geen reactie van de bonden gekregen op de uitgebreide brief die het bedrijf stuurde naar aanleiding van het ultimatum dat door de bonden aan TNT werd gesteld.

TNT Post laat ten slotte weten het "bijzonder spijtig te vinden'' dat er weer gestaakt wordt. "Dat lost het probleem niet op.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.