Home

Achtergrond 189 x bekeken

Zwangerschapsverlof mogelijk langer

Het Europees Parlement (EP) in Straatsburg besluit vandaag of het zwangerschapsverlof in de Europese Unie wordt verlengd van veertien naar twintig weken.

Voor werkende vrouwen in Nederland betekent dat vier weken meer verlof.

De commissie vrouwenrechten van het EP pleit voor een volledig betaald moederschapsverlof van twintig weken. De langere periode zou onder meer beter zijn voor de gezondheid van moeder en kind. Het voorstel gaat verder dan dat van de Europese Commissie, die achttien weken voldoende vindt.

Een deel van de commissie wil ook een vaderschapsverlof van minstens twee weken, dat door werkgevers zou moeten worden betaald. De twee weken moeten in de verlofperiode van de moeder vallen. In Nederland hebben vaders nu recht op twee dagen betaald verlof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.