Home

Achtergrond 304 x bekeken 3 reacties

'Wind levert in 2030 een vijfde energie'

Binnen twintig jaar kan een vijfde van de totale wereldwijde energievoorziening uit windenergie bestaan.

Dat meldden Greenpeace en de windenergievereniging AWEA vandaag in het jaarlijkse rapport 'Global Wind Energy Outlook 2010'. In het meest optimistische scenario kunnen alle windturbines in 2020 gezamenlijk ongeveer 12 procent van alle energie opwekken. Tien jaar later kan de wereldwijde capaciteit nog eens 8 procent hoger liggen.

De voorzichtigste schatting stelt daarentegen dat windturbines in 2020 slechts een kleine 5 procent van de totale energieproductie leveren. Maar volgens de secretaris-generaal van de vereniging voor windenergie, Steve Sawyer, groeide de industrie rondom windenergie de afgelopen tien jaar steeds sneller dan het rapport in het meest optimistische scenario voorspelde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Dan kunnen veel mensen van de wind leven,en sommigen van de zon

 • no-profile-image

  peter

  De olie raakt toch een keer op dus moeten we wel over op duurzame energiebronnen. Windenergie is dan ruimschoots goedkoper als de andere duurzame energiebronnen.

 • no-profile-image

  boer

  Windmolens kost de belasting betaler ongeveer 8 miljard euro per jaar. Waanzin dus, alleen wordt dit voor het volk weer eens verzwegen. Waanzin dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.