Home

Achtergrond 335 x bekeken

Vroege Sneeuwklokjes in keuringszaal

Th. J. de Groot zette maandag een pot met Galanthus reginae-olgae in de keuringszaal.

Dat lijkt vroeg voor een Sneeuwklokje, maar voor dit soort is een vroege bloei in de herfst niet zo bijzonder. Eerder al werd in september bloei van dit product geconstateerd. De Groot showt nog meer mooie najaarsbloeiende bloembollen, waaronder de piepkleine Scilla autumnalis en Cyclamen hederifolium.

Dahlia’s zijn er ook nog in de keuringszaal. De paarse dahlia 14-08 en de witte D. 'Bonesta' met rode strepen zijn vorige week ingezonden door Hisko Flower, maar staan er nog voortreffelijk bij. En als opmaat naar de speciale leliekeuring van volgende week is er weer een enorm aantal lelies ingezonden door Mak Breeding en Marklily. Waaronder van Mak Lilium 'Lake Michigan' met mooi gevormde bloemen, de witte L. 'Segura' en de gele L. 'Seipione'. Marklily showt wederom een uitgebreid sortiment met daaronder de in en in oranje Lilium onder nummer 14334-001, de witte L. 'Casarono' de rode L. 'Bourbon Street' en de licht oranje Lilium 'Wheel of Fortune'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.