Home

Achtergrond 143 x bekeken

Vriendelijke markt slachtvee

Slachtkoeien noteren ongewijzigd. Dat is enigszins opvallend, omdat het aanbod deze week wel is gegroeid. Dat had alles te maken met het verslechterde weer. Veehouders waren minder op het land te vinden en hadden meer tijd voor de uitstoot van slachtkoeien.

Het grotere aanbod had echter geen gevolgen. De vraag is voor de tijd van het jaar namelijk heel behoorlijk. Bovendien helpt het feit dat er sinds het Weyl-faillissement gemiddeld 10 % minder wordt geslacht ook een handje mee.

Ook het wildseizoen gooit geen roet in het eten. De verkoop van rundvlees is wel wat minder, maar substantieel minder is het bij lange na niet.

De bijna traditionele prijsdip in oktober blijft kortom uit. Het is een vriendelijke markt, bijzonder voor de tijd van het jaar.

prognose:

ongewijzigde prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.