Home

Achtergrond 335 x bekeken

Volop lelies in de keuringszaal

De keuringszaal van de KAVB in Lisse is ook deze week flink gevuld met lelies.

De vele getoonde cultivars zijn allemaal van goede tot perfecte kwaliteit. Heel apart is de bloei-ontwikkeling van Lilium 'Je t’aime' van Marel Lelies. In knopstadium zou je verwachte dat er een witte lelie tot ontwikkeling komt, maar al naargelang de bloei vordert, kleurt de bloem meer en meer roze.

Marklily heeft dit keer een grote inzending van lelies die op naam zijn gesteld, in tegenstelling tot de eerder geshowde vele nieuwelingen die nog onder nummer staan. Fraai is de witte Lilium 'Ice Bear' en diep rood L. 'Red Rock'. Fors zijn de witte bloemen van L. 'Marriott' en fraai van stand van de hard roze L. 'Pink Palace'. De vereniging The Originals showt in de keuringszaal onder andere de wit/crème Lilium 'Chill Out' en de oud rode L. 'Joop'.

Mak Breeding tenslotte toont de kwaliteit van de witte L. 'Asterian' en de fraai gevormde bloemen van de roze L. 'Tabledance'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.