Home

Achtergrond 150 x bekeken

Vergunningen voor Elfstedentocht aangevraagd

De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden heeft nu al de nodige vergunningen aangevraagd voor een Elfstedentocht.

Volgens een woordvoerder van de vereniging werd dat in voorgaande jaren niet van tevoren gedaan. ”Maar als besloten wordt dat de tocht komt, dan hebben we nog maar 48 uur de tijd om de vergunningen aan te vragen.”

De aanvragen zijn gedaan bij de negentien gemeenten waar de Elfstedentocht doorheen loopt. Tot medio november liggen de negentien vergunningen ter inzage op de gemeentehuizen. Ze zijn geldig tot en met 1 oktober 2015.

Dat de vereniging pas dit jaar besloot vooraf een vergunning aan te vragen, heeft te maken met de nieuwe Wet veiligheidsregio’s. ”We hebben in het kader van die wet het draaiboek opnieuw bekeken en besloten om van tevoren een vergunning aan te vragen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.