Home

Achtergrond 320 x bekeken 5 reacties

Verburg 'met hart en ziel' in de Kamer

Scheidend landbouwbouwminister Gerda Verburg gaat haar werk als Kamerlid met ’hart en ziel’ doen.

Dat zei ze dinsdagavond op Radio 1. Ze wil dan ook niet de vacature van partijvoorzitter invullen, meldde ze desgevraagd. Henk Bleker, die staatssecretaris wordt, is nog altijd waarnemend partijvoorzitter.

Nu ze naar de Kamer gaat, denkt ze niet meer aan een andere functie: ”Je kunt niet aan het switchen blijven.” Maandag maakte Verburg bekend dat ze zich niet kandidaat zou stellen voor het voorzitterschap van de CDA-fractie in de Kamer. De jurist Sybrand van Haersma Buma gaat de CDA-fractie in de Tweede Kamer leiden, zo werd dinsdag bepaald.

Verburg (CDA) vindt het jammer dat het nieuwe kabinet haar departement laat fuseren in één ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie ”Ik heb me daar ook lang tegen verzet”, zei ze in WNL’s Avondspits.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Gaat zich nu inzetten voor het Groene Hart,is haar als minister niet gelukt

 • no-profile-image

  Han

  Dit artikel geeft aan wat er in de moderne tijd speelt. Politicie zijn niets anders dan beroeps bestuurders, hebben niets meer met van doen met >afgevaardigd< zijn door het volk. Soms krijg ik het gevoel dat iedere binding met het >volk< , wat dat ook mag zijn, weg is. Anders gezegd na verkozen te zijn, doen de dames en heren wat ze zelf goed vinden onder het mom > mijn kiezer heeft beslist<. Verburg is een voorbeeld van >beroeps, politicus want anders zou je als ex minister toch iets anders gaan doen dan in de Kamer zitting nemen lijkt mij. In het bedrijfsleven wordt een dergelijke degradatie doorgaans niet gepikt.

 • no-profile-image

  william

  ....en de geitenhouder betaald de rekening van haar "hart en ziel beleid"? ik vind door "merg en been" een betere verwoording voor het resultaat van dit gevoerde beleid.

 • no-profile-image

  tijs

  Klopt Gert, tis maar waar je "Hart" ligt.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Glossy Gerda is gelukkig gedegradeert

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.