Home

Achtergrond 291 x bekeken 20 reacties

Veerman stemt tegen samenwerking met PVV

Oud-CDA-minister van Landbouw Cees Veerman blijft tegen politieke samenwerking met de PVV.

Hij kan zich deels vinden in het regeerakkoord, maar mist het sociale aspect. Veerman gaat zaterdag wel naar het CDA-congres in Arnhem maar zal zich daar niet melden als spreker.

"Het gaat mij erom dat je niet afhankelijk moet willen zijn van een partij waarmee je fundamenteel van mening verschilt. Ik kan het bereiken van doelstellingen niet verenigen met steun van een partij die mensen met een bepaalde levensovertuiging diskwalificeert'', zei Veerman vandaag in de marge van een klimaatconferentie in Rotterdam.

"Mijn kritiek gaat niet primair om de inhoud, maar om de partij door wie het aankomende kabinet wordt gedoogd. Wilders is zelf tegen gedogen, hij zegt 'handhaven', maar in dit geval wordt er dus wel gedoogd. Dat is een beetje schizofreen, vind ik.''

Hij is het eens met het uitgangspunt in het akkoord dat regels gehandhaafd moeten worden. "Maar we moeten niet doen alsof de harde hand alleen de oplossing is. Ik mis het sociale aspect in dit akkoord.''

Veerman acht het zinloos om spreektijd aan te vragen. "Men weet hoe ik erover denk, en ik heb geen enkele reden om dat opnieuw voor het voetlicht te brengen. Bovendien is een minuut spreektijd, hoewel begrijpelijk met vierduizend aanwezigen, zinloos.''

Veerman schreef eind augustus in een open brief aan de CDA-fractie dat de onderhandelingen over samenwerking tussen VVD, PVV en CDA gestopt moesten worden vanwege de houding van Wilders tegenover de islam en moslims. Veermans vertrouwen in de CDA-top was toen al geschonden. Hij noemde dissident Ab Klink later het geweten van het CDA.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sjef

  Vreemd, dhr Veerman zet Wilders neer als een notoire crimineel. Dit terwijl de meeste mensen in Nederland natuurlijk op Wilders stemmen als een soort proteststem vanwege het wanbeleid de afgelopen jaren. Dhr Veerman moet Wilders dus maar eens serieus nemen. Ik ben het ook niet met alle punten eens wat betreft PVV, maar immigranten dienen zich wel te houden aan de normen en waarden en Nederland. Dat geldt overigens ook voor asociale Nederlanders en hier dient hard tegen opgetreden te worden.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Veerman kan zich beter aansluiten bij Verdonk. Dàt is de club van de projectontwikkelaars.

 • no-profile-image

  Ruud

  Maakt Veerman zich problemen over sociale aspecten? Zelf heeft hij als minister of commissaris altijd goed voor zichzelf gezorgd, zonder aan anderen te denken. En zijn geloofsgenoten laten andersdenkenden in de praktijk ook niet zo vrij. In vele regio's zijn hiervan de voorbeelden, doch voor de moslims is meng bang.

 • no-profile-image

  Han

  Zou deze actie van dhr Veerman nu betekenen, dat hij zich terug trekt op zijn landerijen in Oekraïne? Dan kan hij genieten van de nieuwe dictatuur die daar in de maakt is.

 • no-profile-image

  geen boer

  aah, het gaat dus níet om de inhoud, Cees? Flapdrol!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Cees Veerman, whahahahahahaha

 • no-profile-image

  ??

  Hebben we niet bergen politieke partijen, zodat iedereen zich zelf kan vinden?
  Dus het zal altijd verschillen?
  Iedergeval goed plan om van 150 naar 100 kamerleden te gaan, Kan M ook weer iets anders doen

 • no-profile-image

  gert

  De boeren misten ook zijn sociale aspecten,hij maakte zich alleen maar druk om de natuur

 • no-profile-image

  boer

  Cees Veerman...... Who cares? Wat kan ons dat nou schelen wat Veerman er van vindt. Er is nog nooit een kabinet gevormd waar iedereen het (binnen het CDA) het mee eens was. Je maakt mij niet wijs dat alle CDA-ers dolenthousiast waren toen het vorige kabinet met PVDA gevormd werd. Waarom dan nu zo'n heisa? Trouwens het staat je vrij om een andere partij te kiezen, Cees. De groeten, en ik zou zeggen: ga iets nuttigs doen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De politieke erfenis van oa. het CDA heeft Wilders gebaart, helaas. Veerman heeft gaat niet vrijuit. De hardwerkende man op laten draaien voor allerlei linkse hobby's van kunst en cultuur tot EHS en torenhoge staatsschuld. Het falende beleid komt als een boemerang terug op de elite die dacht dat alles maar gepikt werd

 • no-profile-image

  gert

  Veerman zit ook in het bestuur van de Rabobank om zijn zakken te vullen

 • no-profile-image

  anti

  Het enige waar die kwiebus zich druk om maakte, was dat zijn naaste familie kon jagen. De boeren liet hij verrekken. Een stuk stront is het.

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  had je kunnen verwachten van deze met alle winden mee waaiende man heeft nog nooit iets voor de boeren gedaan . IK vind het een waardeloze man die alleen maar opkwam voor zichzelf en zijn eigen belangen. Om types als hij stem ik niet meer cda

 • no-profile-image

  Henk

  Veerman verdiend het niet om zo afgebrand te worden,dat hij nu bij NM zit moet je los zien van het feit toen hij minister van LNV was,hij heeft veel voor de agro sector gedaan.Wellicht wordt dit door vele niet gezien,de slechte marktprijzen van de afgelopen jaren,daar kun je een Minister niet voor ter verantwoording roepen,mocht dit mee spelen.

 • no-profile-image

  De

  No No Henk, die Veerman liet teveel uitbreiden met als gevolg waar te veel aangeboden wordt zakt de prijs als een baksteen. Lang leve het quotum stelsel.

 • no-profile-image

  boerke

  Tja geen kabinet het eerste jaar of wellicht met Cohen dat is pas verantwoordelijkheidsbesef. Veerman je geeft weer voor de zoveelste keer blijk van weinig besef van verantwoordelijkheid voor dit land. Dat had je als minister ook al niet.
  Van alle goeie grond maar natuur maken en de sector die de grootste bijdrage aan de export van dit land levert saneren!!!!
  Ga gewoon in je tuin hobbyen en geniet van al je poen.

 • no-profile-image

  geen subsidie gehad

  Laat die hele oude CDA kliek maar opzouten, en nooit meer terugkomen.

 • no-profile-image

  Cees V.

  Links lullen en rechts vullen, dat is jou nooit vreemd geweest.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  veerman sociaal???? laat me niet lachen.

 • no-profile-image

  chris

  Afkappen van Wilders is ook als je tegen de PVV bent, strategisch gezien een slechte keuze. De PVV zal er alleen maar enorm van groeien...

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.