Home

Achtergrond 160 x bekeken 4 reacties

VVD'er Van Aartsen breekt lans voor moslims

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag heeft dinsdag op de Internationale Metropolis conferentie over migratie en integratie opgeroepen tot meer tolerantie en begrip voor moslims.

”Het is heel belangrijk dat de meer gematigden in de samenleving hun stem verheffen om het verkeerde beeld van de islam dat sommige mensen hebben te corrigeren”, stelde Van Aartsen.

De liberaal stelde niet zijn ogen te willen sluiten voor de problemen die een kleine groep moslimimmigranten veroorzaken. ”Zij worstelen om hun plek in onze samenleving te vinden, en dat kan hen in de armen van extremisten drijven”, aldus Van Aartsen. ”Maar als we dat probleem willen ondervangen, moeten we dat doen met waakzaamheid, integratie en participatie.”

Hij noemde ”waakzaamheid vooral een taak van de overheid. Integratie is een taak van de overheid en de burgers samen.”

Voor de participatie riep de burgemeester van Den Haag vooral gematigde moslims met klem op hun stem te verheffen ”zodat zij tegengas bieden aan de radicale stemmen die een verstoord beeld van de islam creëren.” Dat betekent echter ook ”dat westerse mensen zeer aandachtig moeten luisteren naar wat zij te vertellen hebben.”

De VVD-coryfee noemde in zijn speech Indonesië als een ”interessant voorbeeld van een modern, democratisch land met een grote moslimpopulatie. Met 200 miljoen moslims is Indonsië het land met de grootste moslimpopulatie in de wereld. Maar tegelijkertijd is het een parlementaire democratie. En de meeste Indonesische moslims zijn gematigd.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kruisvaarder

  Ach ja .Wij christenen hebben een veel betere reputatie......niet dan ?

 • no-profile-image

  gert

  Hij moet er maar tussen gaan wonen,in plaats van in een dure villawijk

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Heerlijk die PVV mestlucht. Ja nu durft van Aartsen wel zijn mond open te doen...

 • no-profile-image

  iedereen is gelijk

  Inderdaad Gert, laat Jozias er zelf maar gaan wonen, als Christen ben je, je leven niet zeker in Indonesie. En dat noemt hij een voorbeeld!

Of registreer je om te kunnen reageren.