Home

Achtergrond 281 x bekeken

VS heeft recordareaal mais nodig

De maisvoorraad in de VS groeit volgend jaar alleen als er een recordareaal wordt ingezaaid.

Volgens analist Jerry Gidel van adviesbureau North America Risk Management (NARM) moet het maisareaal in de VS volgend jaar met 1,6 miljoen tot 2 miljoen hectare groeien om te voorkomen dat de voorraad nog krapper wordt, zegt hij in een interview met analistensite Agrimoney. De VS verwacht dat de maisvoorraad naar de kleinste hoeveelheid krimpt sinds 1990.

Handelsbedrijf US Commodities verwacht in 2011 een groei van het maisareaal in de VS met 2,4 miljoen naar 38 miljoen hectare, het grootste areaal sinds 1944. Sindsdien is mais verdrongen van de akkers in de VS ten gunste van soja en werd de VS de grootste sojaproducent ter wereld.

Analist Don Roose van US Commodities voorziet volgend jaar een strijd op de akkers tussen mais en soja. "Dat is de reden waarom de prijzen voor soja en mais zo sterk zijn gestegen."

Analist Alex Bos van de Australische bank Macquarie denkt dat de oogst in Zuid-Amerika, die begin 2011 start, veel invloed heeft. "Als daar veel soja wordt geoogst gaan Amerikaanse akkerbouwers meer mais zaaien."

Of registreer je om te kunnen reageren.