Home

Achtergrond 179 x bekeken 2 reacties

VS gaan EU-zuivel extra inspecteren

Europese en andere buitenlandse zuivelbedrijven moeten zich opmaken voor extra inspecties door Amerikaanse controleurs.

Dit hebben de Verenigde Staten bekend gemaakt. De Europese koepelorganisatie voor de zuivelindustrie EDA en de Europese Commissie hebben het sterke vermoeden dat dit een vergeldingsmaatregel is als reactie op Europese regelgeving. De Europese Unie heeft namelijk onlangs besloten dat de intern al jaren gehanteerde melkkwaliteitseis van maximaal 350.000 cellen per milliliter melk voortaan ook gaat gelden voor zuivel afkomstig van buiten de EU. Dat besluit is in de Verenigde Staten slecht gevallen en wordt daar uitgelegd als een handelsbeperkende maatregel van de kant van de Europese Unie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    h

    Viva America

  • no-profile-image

    freek

    melk invoeren? En hier ligt bij mij nu het probleem met het hele kwotum er mag niet meer geproduceert worden dan dat er geconsumeert word door de EU maar er word wel volop ingevoert. En USA moet niet zeuren want ze willen niet eens een vrije handel met Nieuw Zeeland als daarin ook zuivelproducten verwerkt worden

Of registreer je om te kunnen reageren.