Home

Achtergrond 186 x bekeken

Uitbraak malaria treft rampgebied Pakistan

De overstroomde gebieden in de zuidelijke Pakistaanse provincie Sindh zijn getroffen door een grote uitbraak van malaria.

Dat bericht hulporganisatie Plan International. Volgens veldmedewerkers van verschillende hulporganisaties zijn inmiddels zo'n 195.000 gevallen van malaria gemeld. De hulpverleners denken dat dit aantal kan groeien tot twee miljoen. Terwijl de evacuaties doorgaan, zijn nog veel mensen gestrand op kleine eilandjes in het gebied dat nog altijd onder water staat. In het stilstaande water planten de malariamuggen zich snel voort.

De malaria-uitbraak is volgens hulpverleners vooral gevaarlijk voor de ongeveer 400.000 zwangere vrouwen in het gebied, van wie er 45.000 binnenkort moeten bevallen. Er zijn bovendien onvoldoende vroedvrouwen beschikbaar die de verzorging op zich kunnen nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.