Home

Achtergrond 174 x bekeken

Tuinbouw mag niet specifiek jongeren werven

Het is tuinders niet toegestaan specifiek jongeren te werven.

Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling bepaald in een zaak die het antidiscriminatiebureau Goes aanspande tegen een lokaal glastuinbouw. Het bedrijf richtte zich in een advertentie voor nieuw personeel op jongeren en studenten. Daarmee discrimineert het bedrijf oudere mensen en niet-studenten, aldus de commissie.

Volgens Frank de Wijs is de uitspraak "onhandig". De Wijs vraagt opheldering en adviseert telers voorlopig alleen neutraal te adverteren. Daarbij kunnen ze altijd nog de advertentie plaatsen bij scholen. De Wijs vindt de uitspraak niet te rijmen met speciale jongerenregelingen die in de cao en de regeling kleine banen zijn opgenomen. Deze regelingen zijn erop gericht het aantrekken van jongeren juist interessant te maken voor werkgevers. De jongerencampagnes die sectorbreed worden opgezet, zoals "It’s Alive", zijn volgens De Wijs wel toegestaan omdat hierbij niet direct een functie wordt aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.