Home

Achtergrond 165 x bekeken

Tien gewonden door woningbrand

Tien personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt door een brand in een woning in Vaals (Limburg).

Onder de gewonden zijn vier kinderen, waaronder een baby. De situatie van twee van de kinderen is ernstig. Dat heeft de politie gemeld.

De gewonden zijn vermoedelijk de bewoners van de woning aan de Aan de Noot, een gezin van twee volwassenen en vier kinderen, en familieleden die het gezin kwamen helpen na het ontstaan van de brand.

De slachtoffers zijn met brandwonden en problemen met de luchtwegen naar het ziekenhuis gebracht. De twee kinderen, wier situatie ernstig is, liggen aan de beademing. Een vrouw is vanaf de tweede verdieping gesprongen. Ze liep hierbij geen botbreuken op.

De brand ontstond rond 04.00 uur op de begane grond en sloeg over naar het trappenhuis van de woning. De brandweer heeft twee kinderen gered. De andere twee kinderen werden gered door hun vader en een familielid.

De politie spreekt van een felle brand die snel onder controle was. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er precies in de woning waren toen de brand uitbrak. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.