Home

Achtergrond 185 x bekeken

'Tanja Nijmeijer leeft'

De laatste overleden FARC-rebel die bij het forensisch instituut in de Colombiaanse hoofdstad Bogota is geïdentificeerd, is niet de Nederlandse Tanja Nijmeijer.

De laatste overleden FARC-rebel die bij het forensisch instituut in de Colombiaanse hoofdstad Bogota is geïdentificeerd, is niet de Nederlandse Tanja Nijmeijer. Dat hebben de Colombiaanse autoriteiten laten weten aan de Nederlandse ambassade in het Zuid-Amerikaanse land, meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Hiermee is vast komen te staan dat Tanja Nijmeijer niet bij het bombardement vorige maand is omgekomen, aldus de woordvoerder. De familie van Nijmeijer is op de hoogte gesteld van het nieuws.

Een lokaal radiostation had vorige week al gemeld dat de vrouwelijke strijder van de FARC-rebellen niet Tanja Nijmeijer was. Om helemaal zeker te zijn had het forensisch instituut Medicina Legal DNA-materiaal van de familie Nijmeijer gevraagd. Aan de hand daarvan is nu zeker geworden dat het lichaam niet van de Nederlandse is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.