Home

Achtergrond 152 x bekeken

Sterke groei Duitse export verwacht

De Duitse export zal dit jaar waarschijnlijk de sterkste groei laten zien in tien jaar.

De export groeit in 2010 naar verwachting met 16 procent tot een waarde van 937 miljard euro. Dat zei de Duitse branchevereniging van exporteurs BGA dinsdag. Voor 2011 wordt een groei van de Duitse export voorspeld van 7 procent. Dan kan voor het eerst voor meer dan 1000 miljard euro aan Duitse producten naar het buitenland worden uitgevoerd, aldus BGA-president Anton Börner.

In 2009 daalde de Duitse export nog scherp door de economische crisis. Duitsland werd vorig jaar door China van de troon gestoten als 's werelds grootste exporteur. Dit jaar is de uitvoer juist een van de motoren achter het economische herstel van Duitsland.

De branchevereniging ziet nog wel risico's voor de Duitse export, zoals onder meer een afzwakkende Amerikaanse economie en de Europese schuldencrisis. Ook de onrust op de valutamarkt kan schadelijk zijn voor Duitse exporteurs, aldus BGA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.