Home

Achtergrond 176 x bekeken

Staking TNT lijkt onafwendbaar

Een staking bij postbedrijf TNT lijkt onafwendbaar. De vakbonden vinden de voorstellen die het postbedrijf tot nu toe heeft gedaan om de gevolgen van de reorganisatie te beperken, onvoldoende.

De kaderleden van Abvakabo FNV hebben zich donderdag unaniem uitgesproken voor staking, tenzij het bedrijf ingaat op de eisen van de bonden. Dit heeft vakbondsbestuurder Peter Wiechmann laten weten.

Waarschijnlijk volgende week sturen Abvakabo, CNV Publieke zaak en de bond BVPP een ultimatum aan TNT. De bonden willen dat het aantal gedwongen ontslagen beperkt blijft en willen harde afspraken over een geleidelijke reorganisatie. Zij vinden dat alle mogelijkheden benut moeten worden om de werknemers zo lang mogelijk aan het werk te houden.

TNT Post is bezig met een reorganisatie en wil zeker elfduizend banen schrappen. Het postbedrijf denkt het aantal gedwongen ontslagen te kunnen beperken tot 4500, maar de bonden willen dat aantal nog flink omlaag brengen.

De bonden hebben vorige week en ook nog afgelopen week met TNT overlegd, aldus een woordvoerder van CNV Pubieke Zaak. Maar dat heeft niets opgeleverd. Verder praten heeft volgens BVPP "even geen zin''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.