Home

Achtergrond 243 x bekeken

Snel uitspraak terugbetaling 24 miljoen euro GMO

Half november zal de Europese Commissie het besluit bekendmaken over de afwikkeling van mogelijk onjuist uitgekeerde GMO-subsidies.

Dat melden bronnen. Nederland riskeert een terugvordering van circa 24 miljoen euro. Na onderzoek stelde de Europese Commissie eerder dat een Nederlandse telersvereniging gedurende jaren 2005 tot 2008 ten onrechte GMO-subsidie heeft ontvangen. Het Productschap Tuinbouw is uitvoerder van de regeling, maar heeft nog geen signalen ontvangen na de hoorzitting in april in Brussel.

Binnen telersverenigingen wordt echter rekening gehouden met een vordering van Europa. Brussel hanteert een duidelijk striktere lijn, zegt een ingewijdene. Recent bezocht een vertegenwoordiger van de Europese Commissie de Nederlandse tuinbouw en het Productschap Tuinbouw (PT). Formeel stond de terugbetalingskwestie niet op de agenda, maar de reis hield wel verband met het op handen zijnde besluit.

Of registreer je om te kunnen reageren.