Home

Achtergrond 164 x bekeken

Sinterklaas wil vroege verkoop snoep straffen

Sinterklaas heeft gepleit voor straffen voor winkeliers die te vroeg sinterklaassnoepgoed verkopen.

Hij deed dat dinsdag op de Belgische radio. Het is de sint een doorn in het oog dat er nu al strooigoed in de winkels ligt. Voor een klein kind is het nog een "eeuwigheid'' tot 6 december, klaagt de goedheiligman.

Hij pleit voor een beperkte periode waarin het snoep verkocht mag worden. Voor overtreders is de roe niet voldoende, vindt de sint. Winkeliers en groothandelaars die zich niet aan de regels houden, zouden twee weken naar de gevangenis moeten.

In België is al wel geregeld dat reclamefolders voor Sinterklaas pas vanaf 1 november in de brievenbussen mogen liggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.