Home

Achtergrond 204 x bekeken

Schiphol zint op rigoureuze verbouwing

Luchthavenbedrijf Schiphol moet uitbreiden en vernieuwen, wil de nationale luchthaven niet op achterstand komen.

Dat zei Schiphol-topman Jos Nijhuis donderdag op het jaarlijkse Schipholdiner, georganiseerd door de Amsterdamse Kamer van Koophandel.

Het bedrijf staat hierbij voor de keuze: om door te gaan zoals dat nu gaat, geleidelijk, of rigoureus. Uit de woorden van Nijhuis blijkt een voorkeur voor het laatste. In dat geval zou ter hoogte van de B-pier eerst een volledig nieuwe terminal verrijzen, met aansluiting op het NS-station, en kan het pierenstelsel in zuidoostelijke richting worden uitgebreid. ,,Een fantastisch plan'', aldus Nijhuis. Door de uitbreiding van de pieren zou meer veelgevraagde piekcapaciteit ontstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.