Home

Achtergrond 139 x bekeken

Rutte houdt vast aan bezuinigingen op cultuur

Premier Mark Rutte houdt vast aan het bedrag van 200 miljoen euro dat het kabinet wil bezuinigingen in de cultuursector.

Wel is het kabinet bereid met de Kamer te praten over alternatieve bezuinigingsvoorstellen binnen de sector, maar het totaalbedrag moet in ieder geval op tafel komen.

Dat bleek vandaag in het debat over de regeringsverklaring. D66, PvdA en GroenLinks vroegen Rutte om de bezuinigingsdoelstellingen te heroverwegen. Volgens Pechtold bezuinigt het kabinet elders overal ongeveer tussen de 6 en de 8 procent op de uitgaven, maar komt het bij de podiumkunsten neer op tientallen procenten.

Het kabinet wil onder meer de subsidie aan het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) stopzetten. Orkesten die onder het MCO vallen, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest, zouden daardoor kunnen sneuvelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.