Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

Rijke Nederlanders negatief over goede doelen

Rijke Nederlanders zijn slecht te spreken over de goededoelensector in Nederland.

Ze vinden de sector moeilijk te begrijpen, niet transparant, gefragmenteerd, onderontwikkeld, opportunistisch en niet inspirerend. Dat blijkt uit onderzoek van Philian, een adviesbureau voor filantropie in Amsterdam.

Philian hield interviews met twintig Nederlanders die meer dan 5 miljoen euro bezitten. Het onderzoek werd gesponsord door onder meer het Prins Bernhard Cultuurfonds en kreeg steun van de werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Onafhankelijke keurmerken, zoals het CBF-Keur, overtuigen veel filantropen er niet van dat hun gift goed wordt besteed. Ze vinden de fondsenwerving te opdringerig en te commercieel. Het negatieve beeld houdt vooral verband met berichten in de media of met kritiek van hun vrienden en netwerken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Terecht ,want er zijn veel dure directeuren die aan het hoofd staan van de goede doelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.