Home

Achtergrond 356 x bekeken 1 reactie

Research FrieslandCampina vanaf 2012 in Wageningen

FrieslandCampina vestigt zijn nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum definitief in Wageningen op het campusterrein van de universiteit.

De zuivelonderneming investeert 16 miljoen euro in de inrichting van het nieuw te bouwen pand, dat na realisatie gehuurd zal worden. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. Op het campus-terrein van zo’n 15.000 vierkante meter verrijst een gebouw dat ruimte biedt aanzo’n 3.300 vierkante meter laboratioria, een proeffabriek van 1.800 vierkante meter, een proefbakkerij en ruimtes voor bijvoorbeeld smaaktesten.

Het is de bedoeling dat het pand in de tweede helft van 2012 in gebruik wordt genomen. In mei dit jaar maakte FrieslandCampina al bekend voornemens te zijn de meeste onderzoek in Wageningen te concentreren. Nu zijn de verschillende betrokken partijen tot overeenstemming gekomen. Uiteindelijk gaan ruim 350 personen bij FrieslandCampina in Wageningen werken. In de strategie die FrieslandCampina volgt speelt innovatie een belangrijke rol.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje van buten

    Heel agrarisch Nederland wordt gedomineerd door Wageningen.
    Zij hebben nu blijkbaar ook hun tentakels achter Frieland -Campina weten te krijgen.
    Als ik kijk naar het lanbouwkundig onderzoek ben ik daar niet blij mee!!

Of registreer je om te kunnen reageren.