Home

Achtergrond 156 x bekeken

Regering VS waarschuwt voor aanslagen Europa

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikanen zondag gewaarschuwd voor mogelijke aanslagen in Europa. Zij moeten daar alert zijn op verdachte situaties in het openbaar vervoer, bij toeristische trekpleisters en andere ruimtes waar veel mensen bijeenkomen.

Westerse inlichtingendiensten hebben de afgelopen week naar buiten gebracht dat zij een complot van het terreurnetwerk al-Qaeda hebben ontrafeld. Dat zou aanslagen hebben willen plegen in steden in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

"De huidige informatie suggereert dat al-Qaeda en andere organisaties doorgaan met het plannen van terreuraanslagen'', aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De waarschuwing geldt als één stap lager dan een negatief reisadvies. Amerikaanse militaire installaties in Europa nemen ook extra veiligheidsmaatregelen, meldden Amerikaanse media.

Tsjechië liet in navolging van de waarschuwing weten extra veiligheidsmaatregelen te hebben genomen onder meer op het vliegveld van Praag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.