Home

Achtergrond 172 x bekeken

RVD: staatsbezoek gaat niet door

Het staatsbezoek dat de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono en zijn echtgenote deze week aan Nederland zouden brengen, gaat niet door.

Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst vanmidddag weten. ‬

‪"De Nederlandse regering betreurt het dat de president van Indonesië zich door een aangespannen kort geding gedwongen voelde om het staatsbezoek aan Nederland uit te stellen.De Nederlandse regering heeft de immuniteit van het staatshoofd voor strafvervolging bevestigd en toegelicht hoe gerechtelijke procedures in Nederland werken'', aldus de dienst.‬

De Indonesische president heeft in de contacten met de Nederlandse regering laten weten graag een nieuwe datum voor het staatsbezoek te willen vaststellen, zegt de RVD. "Daarover zal in overleg worden getreden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.