Home

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Quotumhandel in impasse

De quotumhandel is uiterst tam. Er zijn wel kopers op de markt, maar die mikken op lagere prijzen dan de huidige €19,25 per kg vet. Die afwachtendheid is in de hand gewerkt door de recente prijsdaling.

Daartegenover staat dat verkopers weigeren overstag te gaan. Een impasse is het gevolg.

Uit PZ-cijfers blijkt dat de handel in quotum zonder grond in de eerste drie kwartalen van 2010 een fractie hoger lag dan in dezelfde periode in 2009. Vorig jaar werd er 98 miljoen kg quotum verhandeld, dit jaar steeg dat tot 101 miljoen kg quotum.

De handel in leasequotum is wel aanmerkelijk levendiger dan vorig jaar. In de periode januari-september 2010 werd 49 miljoen kg leasequotum verhandeld. Vorig jaar was dat slechts 38 miljoen kg quotum.

prognose:

stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    cees


    En nu schrijven vrijdag aub

    Gaan animo door dalende melkprijzen en dure voerkosten!

Of registreer je om te kunnen reageren.