Home

Achtergrond 289 x bekeken

QualisA krijgt FFFP certificering

In het Zuid-Amerikaanse Cayambe, langs de Panamericana Norte in Ecuador, vindt bij rozenkwekerij QualisA duurzame productie plaats van rozen voor onder andere de Europese markt.

Dat in Ecuador rozen worden geproduceerd is geen nieuws. Nieuw is wel dat de duurzaam geproduceerde rozen van QualisA geleverd worden onder het label van Fair Flowers Fair Plants (FFFP) in Nederland. De eerste Nederlandse kwekers vestigden zich al meer dan 20 jaar geleden in Zuid-Amerika, met QualisA als een van de pioniers die kozen voor de voordelen van de beschikbare ruimte, het zonnige klimaat en de lagere productiekosten; omstandigheden die zorgen voor een bijzonder goede kwaliteit bloemen tegen een goede prijs.

Naast de voordelen voor de Nederlandse kwekers leverde de komst van hun bedrijven in Ecuador werkgelegenheid op. De sociale voorzieningen zijn bij veel bedrijven goed. De lokale overheid heeft de arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel staan en ziet streng toe op het naleven van de eisen op dit gebied.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.