Home

Achtergrond 143 x bekeken

Protesten bij CDA-congres

Enkele tientallen mensen voeren zaterdagochtend bij de Rijnhal in Arnhem actie tegen het regeer- en gedoogakkoord. Daar wordt later op de dag het CDA-congres gehouden.

Actievoerders hingen spandoeken op, met daarop teksten als 'CDA Klapvee', 'Vrijheid ja, PVV nee' en 'Sie haben es gewusst'. De politie is zichtbaar aanwezig.

De tientallen mensen die wachten tot ze naar binnen mogen, krijgen steeds een uitspraak van PVV-leider Geert Wilders te horen. In de buurt staat een groot tv-scherm, waarop steeds hetzelfde filmpje wordt afgedraaid. Daarin zegt Wilders dat het CDA staat voor 'Christenen Dienen Allah'. Hij deed de uitspraak tijdens de algemene beschouwingen van 2009.

Muzikanten van onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest, die betogen tegen de aangekondigde bezuinigingen op kunst en cultuur, delen aan wachtende congresgangers folders en brieven uit. De brieven zijn ondertekend door algemeen directeur Anton Kok van het Muziekcentrum van de Omroep. "We gaan ervan uit dat alle orkesten worden opgeheven’’, zei die eerder in een reactie op de akkoorden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.