Home

Achtergrond 269 x bekeken

Productschap Akkerbouw teert in op reserves

Het Productschap Akkerbouw teert dit jaar bijna 1,1 miljoen euro in op het eigen vermogen.

Volgend jaar daalt het eigen vermogen met 550.000 euro. Dat staat in de stukken die volgende week in de bestuursvergadering worden besproken. De daling van het eigen vermogen is volgens een woordvoerder het gevolg van het niet verhogen van de heffingen.

De uitgaven van het productschap stijgen in 2011 met ongeveer 900.000 euro. Deels zitten de extra kosten in pensioenlasten. De reserves lopen volgens de meerjarenbegroting terug tot circa 12,6 miljoen euro in 2014. Het verloop is ook afhankelijk van een besluit over voortzetting van activiteiten voor de bakkerijsector. Het budget voor prijktijkonderzoek blijft in 2011 gelijk: 2,1 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.