Home

Achtergrond 187 x bekeken

Penthouse biedt groene ruimte op dak

LG Architecten in Rotterdam denkt de oplossing te hebben voor het creëren van de broodnodige, duurzame groene daken in Rotterdam.

Het bureau ontwierp een kubus (Green Cube) als extra verdieping op de woning die ook bedekt is met groen. Met groene daken wil Rotterdam de afvoer van regenwater beter beheersen.

Vanuit de lucht is de stad nu vooral een grijs vlak, omdat wegens de wederopbouw na het bombardement van mei 1940 in Rotterdam relatief veel huizen met platte daken zijn gebouwd. Het stadsbestuur stimuleert al sinds enige tijd de aanleg van groene daken, ofwel daken met planten erop. Rotterdam subsidieert 30 euro per vierkante meter als daken worden bedekt met groen. In twee jaar tijd is 40.000 vierkante meter aan platte daken groen gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.