Home

Achtergrond 152 x bekeken

Parade in Pyongyang met Kim en 'kroonprins'

In Noord-Korea is vandaag een grote militaire parade gehouden ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de regerende Arbeiderspartij.

De leider, Kim Jong-il, heeft samen met zijn zoon en vermoedelijke opvolger Kim Jong-un het spektakel aanschouwd, toonde de Noord-Koreaanse televisie.

Het stalinistische regime, dat het land al decennia isoleert, heeft voor deze gelegenheid buitenlandse journalisten uitgenodigd. Aangenomen wordt dat de ongebruikelijke gastvrijheid samenhangt met de inspanningen van Kim Jong-il om zijn zoon als 'kroonprins' uit de verf te laten komen. Dat kan ook de reden zijn dat de parade rechtstreeks werd uitgezonden, wat niet gebruikelijk is in het geheimzinnige land. berichtte het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Kim Jong-un is naar schatting 27 jaar en de jongste zoon van Kim Jong-il. De zoon maakte waarschijnlijk dit weekeinde zijn diplomatiek debuut. Hij was namelijk aanwezig bij het onthaal van buitenlands bezoek. Kim Jong-un kreeg vorige maand hoge militaire en politieke functies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.