Home

Achtergrond 165 x bekeken

PT mist 12 miljoen heffing groente- en fruittelers

Het Productschap Tuinbouw (PT) loopt dit jaar mogelijk 12 miljoen euro heffing over 2009 mis van groente- en fruittelers.

Het PT heeft telers per brief gevraagd het geld te reserveren voor latere betaling aan het schap.

Het PT mag de heffing aan telers niet opleggen, omdat de Europese Commissie nog geen goedkeuring heeft gegeven voor het nieuwe heffingstelsel over areaal. Wanneer de aangifte wel kan worden gestart, is niet duidelijk.

De aangifte over 2010 lijkt nu ook vertraagd. Het tuinbouwproduchtschap kon niet zeggen wat de oorzaak is van de vertraging bij de Europese Commissie die nu al bijna een jaar voortduurt. Ook de gevolgen voor financiering van PT-projecten zijn vooralsnog onduidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.